UPDATE 2. Raport BNR: Rata creditelor neperformate a crescut în primul semestru din 2012 la 16,8% faţă de 14,3% la finalul anului 2011.
UPDATE. BNR: Românii se împrumută pe termen scurt. Ritmul de creştere a creditului pe termen scurt a înregistrat o nouă accelerare în primul semestru al acestui an, ajungând la 6%, în detrimentul creditării pe termen lung, care a scăzut cu 2,6%

Doar în luna iulie a acestui an, valoarea fără dobânzi a creditelor care au înregistrat întârzieri la plată de cel puţin o zi a fost de 270 de milioane de euro, potrivit unor calcule Capital bazate pe datele Băncii Naţionale a României.
În aceste condiţii, ritmul zilnic de creştere ar fi undeva la 9 milioane de euro adică de peste două ori mai mare decât media de începutul acestui an(3,3 milioane de euro pe zi) sau cea din precedentele 12 luni(3,83 milioane de euro pe zi). Şi întârzierile mai mari de 30 de zile adică cele care sunt înregistrate automat în Biroul de Credit şi care sunt provizionate de către bănci au crescut pe parcursul acestui an.
La finele lui iunie, peste 730.000 de clienţi ai băncilor aveau aproape 1 milion de restanţe de peste 30 de zile în valoarea totală de peste 1,9 miliarde de euro. De altfel, cu mici reveniri, nivelul restanţelor creşte în România încă de la debutul crizei economice în 2008-2009.