Solyndra a primit deja un ajutor federal din parte guvernului american, de 535 mil. dolari şi a mai beneficiat de o injecţie de capital din partea investitorilor de 700 mil. dolari. Cu toate acestea nu a reuşit să-şi rezolve problemele şi anunţă că va încerca să găsească rapid un cumpărător pentru a evita intrarea în lichidare.
Industria energiei solare se confruntă anul acesta cu probleme majore, după ce piaţa a fost inundată de panouri, lucru care a condus la o scădere generală a preţurilor de peste 25%. Producătorii din întreaga lume şi-au extins capacităţile de producţie exact atunci când guvernele din Europa, principala piaţă, au introdus măsuri de austeritate printre care şi eliminarea subvenţiilor pentru energia solară. Solyndra a redus la rândul său preţurile, însă nu a putut face faţă termenilor de plată extinşi oferiţi de competitori.
Solyndra este al treilea mare producător de panouri solare ce intră în faliment de la începutul anului, după Evergreen Solas şi Spectra Watt, în ultima companie fiind implicată şi Intel Corporation.