Guvernul ucrainean lucrează la un mecanism car să permită introducerea vaccinării obligatorii împotriva coronavirusului în cazul cadrelor didactice – potrivit ministrului ucrainean al educaţiei, Serhi Şkarlet, scrie RBC.

Acesta a menţionat că profesorii sunt potențiali purtători ai virusului, aflându-se în grupuri de copii și cadre didactice. “Copiii se îmbolnăvesc mai puțin, dar şi ei sunt purtători. Trebuie să ne gândim dacă este necesar să includem în caracteristicile de calificare pedagogică fie vaccinarea, fie testarea PCR” – a subliniat Şkarlet.

Câți angajați din domeniul educației s-au vaccinat 

Ministrul a adăugat că, inițial, în domeniul educației, 32% dintre angajați erau dispuşi să se vaccineze anti-COVID-19.

“Până acum, în școli și în grădinițe, avem 250.000 de angajați înregistrați pentru vaccinare, iar în instituțiile de învățământ superior și în colegii sunt peste 25.000 de solicitanți (în medie, pentru toate instituțiile, această cifră reprezintă peste 90% din numărul total de angajați). Știu sigur că la Kiev, de exemplu, a început chiar și administrarea celei de-a doua doze.

Poate că vaccinarea cu Pfizer va creşte numărul celor care vor dori să se vaccineze” – a adăugat ministrul ucrainean al educaţiei.

De menționat este faptul că Ucraina a depăşit recent pragul de 1 milion de persoane vaccinate împotriva coronavirusului.

Amintim faptul că, spre deosebire de România, campania de imunizare în această ţară a început pe 24 februarie, iar vaccinurile administrate sunt Covishield (AstraZeneca de producție indiană), CoronaVac (produs de compania chineză Sinovac) şi Comirnaty (produs de Pfizer/BioNTech).