Vaccinare obligatorie pentru soldaţii americani! În urma deciziei luate de către FDA, vaccinul anti-COVID-19 va deveni obligatoriu în armata Statelor Unite.

“Ministerul va emite o directivă prin care se impune vaccinarea întregului personal angajat”

Decizia anunţată luni, 23 august, de către Pentagon vine după autorizarea completă a serului Pfizer de către Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA), transmite agenţia AFP.

“Acum că vaccinul Pfizer a primit autorizaţia completă, ministerul va emite o directivă prin care se impune vaccinarea întregului personal angajat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Peste 200 milioane de americani au fost vaccinaţi până acum cu Pfizer, în baza unei autorizaţii de urgenţă

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a oferit, luni, autorizaţia completă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania americană Pfizer Inc în colaborare cu cea germană BioNTech SE pentru a fi folosit pentru persoane cu vârsta de peste 16 ani, fiind prima astfel de aprobare pentru un vaccin împotriva noului coronavirus.

Acest vaccin era administrat în baza unei autorizaţii de urgenţă din luna decembrie a anului trecut, perioadă de timp în care a fost administrat unui număr de peste 204 milioane de americani. Toate cele trei vaccinuri împotriva COVID-19 folosite până în prezent în SUA au primit astfel de autorizaţii de urgenţă din partea FDA pentru a putea fi utilizate.

Suntem mai aproape de a a modifica traiectoria pandemiei în SUA

Oficialii americani din domeniul sănătăţii publice speră că acest demers îi va convinge pe americanii nevaccinaţi că acest produs este sigur şi eficient.

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi.

Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis dr. Janet Woodcock, comisar în cadrul FDA.

Sursa foto: Dreamstime