Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Cristian Păun susține că ministrul Justiției, Stelian Ion, „e făcut vinovat de lucruri care nu sunt la el”. Profesorul îl acuză că vrea să controleze totul, mai ales justiția și statul de drept.

„Toți cu probleme penale strâng rândurile în #echipacâștigătoare. Deranj mare, așa pare. Crispați de ce li se poate întâmpla, pentru că, “liberali” fiind, nu au dat doi bani pe lege și statul de drept, caută cu orice preț protecție. Tătucul e speranța. Ei, în seninătatea lor, nu știu că este doar amăgire de moment. Sistemul se va folosi de ei și îi va azvârli unde le este locul.

Între timp, ministrul Justiției (nr. Stelian Ion) e făcut vinovat de lucruri care nu sunt la el. După ce, a decis, cică de capul lui, să organizeze niște concursuri printre procurorii de top. Ăia de pot face deranj în #echipacâștogătoare. Care nici alea nu ar fi fost la ministru, că el nu e în #echipacastigatoare. Ca urmare, ministrul e pe făraș, o chestiune de timp. “Șogunul” vrea să controleze totul, mai ales justiția și statul “de drepți”, doar e pe final de mandat. Încă are sistemul la picioarele lui. Nimeni nu trebuie să îi încurce zarurile. Chiriile nici atât. Miza e mare și pe termen lung.

La umbra “șogunului” biciclist, speră și mormolocii ăștia politici. Tot niște șoguni și ei, dar cu altă anvergură. Au și ei învârtelile lor mărunte, prin județ pe acolo. Sunt și ei oameni. Trebuie să halească și burta lor ceva. Așa se strânge “capitalul” în “capitalism”. Pe cumetrie. Antreprenoriat politic la nivel înalt. O mână spală pe alta.

Spunea bine prin secolul XVI clasicul Gresham în legea lui: “Banii răi dau afară banii buni, atunci când există un emitent legal (controlat politic) de bani”. Eu aș extinde legea lui universală la tot ce vedem astăzi în jurul nostru: răul înlocuiește binele când controlul politic este împins la maxim.

La mulți ani, Gresham! Hai să fie cu…”, a scris Cristian Păun pe Facebook.

Klaus Iohannis nu îl mai vrea pe Stelian Ion în Guvern

Klaus Iohannis dorește remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, spun surse pentru g4media.ro. Ministrul este în continuare susținut de USR-PLUS. În cazul în care se ia o decizie fără ca aceștia să fie consultați în prealabil, riscăm să ajungem într-o nouă criză guvernamentală mai rea decât cea provocată de remanierea lui Vlad Voiculescu din funcția de minsitru al Sănătății.

Președintele este nemulțumit de faptul că ministrul Justiție continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General.

Sursele au mai spus, pentru g4media.ro, că ministrul Stelian Ion i-a transmis președintelui intenția de a demara concursurile pentru posturile de conducere din parchete, dar Klaus Iohannis nu a dat un verdict pozitiv.

În acest context, pentru a nu fi acuzat de inacțiune, ministru a demarat procedura, care ar urma să se încheie pe 16 septembrie cu transmiterea către CSM a propunerilor de la minister.

Klaus Iohannis și-a spus nemulțumirile legate de ministrul Justiției și într-o declarație de presă recentă.

”SIIJ nu a fost desființat, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită; legile justiției – nici nu există un proiect acceptat în coaliție. Și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută”, spunea președintele.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin