Mihai Găinușă a făcut un comentariu cu referire la faptul că, în trecut, Klaus Iohannis dădea vina pe PSD la orice lucru care mergea prost în țară.

”Iohannis s-a dus azi pe bicicletă la Cotroceni. Păi dacă benzina a ajuns 6 lei litrul. Și nu de la Pe-se-de!”, a scris Mihai Găinușă pe Facebook.

Klaus Iohannis îndeamnă lumea la mișcare

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, joi, după ce a venit cu bicicleta la Palatul Cotroceni, că mişcarea este foarte importantă pentru sănătate.

„Astăzi am venit cu bicicleta la birou. E important să facem mişcare, fie că alegem bicicleta sau mersul pe jos. E sănătos şi, în plus, reducem poluarea!”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Pe traseu, Klaus Iohannis a trecut pe la Statuia Aviatorilor.

Președintele a mai mers la Palatul Cotroceni cu bicicleta în luna aprilie, când s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde”.

„Oraşele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Avem extrem de mult trafic auto în oraşele noastre şi îi încurajez pe toţi românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ sau chiar să meargă pe jos, este sănătos şi decongestionează traficul”, spunea şeful statului pe 23 aprilie.

În iunie, preşedintele Klaus Iohannis Iohannis a mers pe bicicletă la o dezbatere pe tema transportului sustenabil în România organizată în Parcul Herăstrău.

În timpul carantinei cauzate de pandemia de COVID-19, în 2020 şi în 2021, ciclismul s-a dovedit a fi cel mai sigur şi cel mai eficient mod de transport, se arată pe https://ecf.com. Federaţia Europeană a Cicliştilor a făcut o serie de recomandări autorităţilor europene, naţionale şi locale pentru promovarea ciclismului, sub titulatura: „Ciclism, dincolo de criză”. Printre acestea: realizarea unei infrastructuri bine concepute pentru biciclete, prin aşa-numitele „benzi COVID”; reducerea vitezei de circulaţie pentru maşini în oraşe la 30 km/h; crearea de către instituţiile europene a unui fond pentru bicicletele electrice, de cinci miliarde de euro

Sursă foto: Facebook