Klaus Iohannis îl vrea afară din Guvern! Președintele este total nemulțumit

Klaus Iohannis dorește remanierea ministrului Justiției, Stelian Ion, spun surse pentru g4media.ro. Ministrul este în continuare susținut de USR-PLUS. În cazul în care se ia o decizie fără ca aceștia să fie consultați în prealabil, riscăm să ajungem într-o nouă criză guvernamentală mai rea decât cea provocată de remanierea lui Vlad Voiculescu din funcția de minsitru al Sănătății.

Președintele este nemulțumit de faptul că ministrul Justiție continuă proiectul de desființare a Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) în forma radicală, dar și pentru că ministrul a lansat fără acordul său concursul pentru ocuparea posturilor – cheie de procuror șef DIICOT, procuror șef adjunct la DNA și șefi de secție la DNA și Parchetul General, notează sursa anterior citată.

Ce-l nemulțumește pe președinte

Sursele au mai spus, pentru g4media.ro, că ministrul Stelian Ion i-a transmis președintelui intenția de a demara concursurile pentru posturile de conducere din parchete, dar Klaus Iohannis nu a dat un verdict pozitiv.

În acest context, pentru a nu fi acuzat de inacțiune, ministru a demarat procedura, care ar urma să se încheie pe 16 septembrie cu transmiterea către CSM a propunerilor de la minister.

Klaus Iohannis și-a spus nemulțumirile legate de ministrul Justiției și într-o declarație de presă recentă.

”SIIJ nu a fost desființat, chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită; legile justiției – nici nu există un proiect acceptat în coaliție. Și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri și sunt și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și se discută”, spunea președintele.