OpenAI a extins accesul la boţii personalizaţi

Boţii personalizaţi, anterior disponibili doar pentru abonaţi, sunt acum accesibili și utilizabili de către toți utilizatorii.

După cum a fost comunicat la începutul lunii mai, OpenAI a extins accesul la boţii personalizaţi prin intermediul unui magazin dedicat. În acest fel, permite tuturor utilizatorilor să îi folosească, indiferent dacă sunt abonați sau nu, fără a fi necesar un abonament lunar.

Pe de altă parte, utilizatorii care nu au abonament nu au capacitatea de a genera boţi personalizaţi. Această funcționalitate este disponibilă în continuare doar pentru cei care au abonament.

În adiție, abonații se bucură de limite mai generoase pentru numărul de mesaje. Utilizatorii care nu au un abonament sunt transferați automat la GPT-3.5 atunci când depășesc limita de utilizare pentru GPT-4.0.

Boţii personalizați sunt dezvoltați pentru a executa sarcini precise, incluzând analiza graficelor sau identificarea conținutului din imagini.

Prin deschiderea accesului la boţii personalizaţi, OpenAI își propune să extindă baza de utilizatori înainte de a se concentra pe monetizarea acestora.

ChatGPT, inteligenta artificiala, OpenAI
SURSA FOTO: Pexels

OpenAI dezvăluie un nou comitet de siguranță

Dezvoltatorul ChatGPT, OpenAI, a anunțat marți că înființează un comitet de siguranță pe măsură ce își antrenează cel mai recent model de inteligență artificială, sistemul GPT-4 al chatbotului său.

Comitetul va include:

  • directorul general al OpenAI, Sam Altman
  • membri ai consiliului de administrație
  • și alți directori

Compania a declarat că organismul va petrece următoarele 90 de zile consolidând procesele companiei și protejând dezvoltarea avansată a inteligenței artificiale de o potențială utilizare și exploatare greșită.

Comitetul va face recomandări către întregul consiliu de administrație cu privire la „deciziile critice de siguranță și securitate pentru proiectele și operațiunile OpenAI”, a precizat compania într-un comunicat.

Anunțul vine la câteva săptămâni după ce directori cheie au părăsit compania.

Cercetătorul Jan Leike, care a demisionat de la OpenAI la începutul acestei luni, a declarat:

„Cultura și procesele de siguranță ale companiei au trecut în plan secundar față de produsele strălucitoare”.

Ilya Sutskever, co-fondator și cercetător șef al OpenAI, a demisionat și el.

„Sunt încrezător că OpenAI va construi AGI [inteligență generală artificială] care este atât sigură, cât și benefică”, a declarat acesta pe site-ul de socializare X, fostul Twitter.