Sam Altman, Directorul General al Open AI își propune să mobilizeze miliarde de dolari pentru a înființa o rețea globală de fabrici specializate în producția de cipuri destinate industriei inteligenței artificiale. Această informație se regăsește într-un raport de la Bloomberg News.

Sam Altman a inițiat discuții cu mai mulți investitori importanți. El trage speranța să strângă fondurile necesare pentru aceste fabrici de cipuri. Ele ar urma să coopereze cu producătorii de top din acest domeniu.

Miliarde de dolari pentru o rețea globală de fabrici de cipuri

Proiectul urmărește să dezvolte o rețea globală de fabrici de cipuri. Producția de cipuri este cunoscută pentru costurile sale semnificative, necesitând resurse naturale considerabile, pe lângă finanțarea de miliarde de dolari.

Cheltuielile în acest domeniu au crescut odată cu avansarea tehnologică și nevoile tot mai mari pentru cipuri utilizate în aplicațiile de inteligență artificială.

Sam Altman a revenit în funcția de director general

OpenAI a făcut anunțul că Sam Altman va reveni în funcția de director general, la doar câteva zile după ce a fost demis. Această mișcare pune capăt speculațiilor intense cu privire la viitorul startup-ului. Open AI joacă un rol central în domeniul inteligenței artificiale.

Pe lângă revenirea lui Altman, compania a mai făcut un pas. Acesta a acceptat, în principiu, să reconstituie parțial consiliul de administrație care l-a demis, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Cine va face parte din echipa directorului Open AI

Printre noile nume care se vor alătura directorului general și actualului director al Quora, Adam D’Angelo, se numără fostul co-director executiv al Salesforce, Bret Taylor, și fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers. OpenAI este cunoscută pentru crearea ChatGPT.

Sam Altman este un antreprenor și investitor american. El e cunoscut în special pentru contribuțiile sale în domeniul tehnologiei și afacerilor. OpenAI a fost fondată în 2015, iar Altman s-a alăturat echipei în 2019. Scopul companiei este să dezvolte și să promoveze inteligența artificială într-o manieră sigură și benefică pentru societate. El a fost președintele companiei Y Combinator (YC), una dintre cele mai prestigioase incubatoare de startup-uri din lume. YC oferă finanțare și sprijin antreprenorilor în faza incipientă a dezvoltării afacerilor lor.