USR PLUS, replică pentru Iohannis: Ar fi fost bine să intervină mai devreme. Florin Cîțu și-a dovedit incapacitatea

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat sâmbătă că amânarea ședinței este o consecință a boicotării din partea PNL și PSD.

„Amânarea este o consecință a boicotării din partea PNL și PSD. Pare că în acest moment domnul Ciolacu îi ține spatele domnului Cîțu să rămână agățat de scaunul de la Palatul Victoria. Nu știu ce s-a întâmplat cu dânsul de s-a răzgândit atât de mult în trei zile. Poate ne explică dânsul”, a declarat Ionuț Moșteanu la Digi24.

Când își vor depune miniștrii USR PLUS demisiile?

De asemenea, acesta a fost întrebat când își vor depune miniștrii USR PLUS demisiile.

„Cât de curând. Este o chestie de ore, de zile. Mai erau câteva lucruri pe la ministere de terminat, de închis, fiecare avea câteva priorități de rezolvat. Această criză politică ne-a luat prin surprindere”, a susținut Moșteanu.

Mai apoi, purtătorul de cuvânt al USR PLUS a spus că Florin Cîțu a fost pus la Palatul Victoria pentru a ține unită coaliția de guvernare. Totuși, puterea care i-a fost dată de această funcție „s-a dovedit a fi o pălărie prea mare pentru el” și „a folosit această putere abuziv pentru a-și tranșa meciul la Congresul PNL, pentru a cumpăra bunăvoința primarilor cu bani publici”.

Cum a reacționat la declarația președintelui?

„Ar fi fost bine ca președintele să intervină de miercuri în această criză, sau de fapt înainte să se întâmple. A a avut o altă ocazie și joi când a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion.

Eu sper că va fi mai implicat de acum încolo, că va interveni mai rapid și că va ajuta la refacerea acestei coaliții de dreapta. Coaliția nu poate sta într-un singur om, în Florin Cîțu, care și-a dovedit incapacitatea de a conduce un guvern de coaliție”, a reacționat Ionuț Moșteanu.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin