PNL îl va propune pentru postul de viceguvernator al BNR pe Bogdan Olteanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, deputatul liberal Eugen Nicolaescu.

„Bogdan Olteanu şi-a depus CV-ul pentru postul de viceguvernator. Noi îl susţinem, să vedem şi dacă o să iasă”, a spus Nicolaescu.

Iniţial, PNL l-a susţinut pentru acelaşi post pe Daniel Dăianu.

Candidaţii pentru CA al BNR sunt audiaţi, marţi, de către cele două comisii de specialitate parlamentare.

Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au decis, în septembrie, în şedinţa Birourilor Permanente, să acorde Comisiilor de buget un termen de 10 zile în care să stabilească nominalizările pentru CA al BNR din partea partidelor, să facă audierile necesare şi să întocmească un raport.

UPDATE:

Trei candidaţi independenţi

 Napoleon Pop, Silviu Cernea şi Daniel Dăianu candidează ca independenţi pentru un post de membru în Consiliul de Administraţie (CA) al BNR, nefiind susţinuţi oficial de vreun partid parlamentar.

Pop şi Cernea fac parte din actualul CA al BNR, în calitate de membri.

Totuşi, liberalii afirmă că îl vor vota pe Napoleon Pop, ei mai având şi un candidat susţinut oficial pentru postul de viceguvernator al băncii centrale, Bogdan Olteanu.

Iniţial, PSD şi PDL au avut un protocol prin care fiecărui partid îi reveneau trei poziţii în CA, dintre care una executivă la PSD – primviceguvernatorul Florin Georgescu – şi două funcţii executive la PDL, de viceguvernatori, pentru care au fost nominalizaţi Lucian Croitoru şi Cristian Popa.

După ruperea coaliţiei, este puţin probabil ca acest protocol să mai fie valabil şi este de aşteptat ca PSD să susţină candidaturile PNL.

Liberalii l-au propus iniţial pe Daniel Dăianu pentru funcţia de viceguvernator, dar acesta a anunţa că se retrage şi candidează ca independent pentru o funcţie de membru.

SURSA: Mediafax