Firma de construcţii a cerut declanşarea procedurii de reorganizare judiciară în 23 iulie, iar judecătorii Tribunalului Bucureşti au aprobat cererea în 6 august. La dosarul de insolvenţă al Apolodor a fost conexată şi cererea creditorului Tomis Divers Construct din Constanţa. Instanţa l-a desemnat pe practicianul Nedelcu Silviu ca administrator judiciar provizoriu.

Pe parcursul anului trecut, firma lui Radu Ouatu a înregistrat o cifră de afaceri în scădere cu 19,2% până la 25,6 mil. euro, dar a reuşit să treacă pe profit. Datoriile companiei se ridică la 28,1 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

În ultima jumătate de an, Apolodor Com Impex a fost angajată pe unele dintre cele mai importante şantiere din Bucureşti. Compania a curăţat terenul de patru hectare, parte a fostei platforme industriale Pipera, pe care Portland Trust construieşte acum complexul de birouri Oregon Park. Constructorul a lucrat în această primăvară şi la fundaţia proiectului de birouri MetroCity, ridicat de Immofinanz peste drum de staţia de metrou Pipera. Familia Pogonaru a angajat firma Apolodor pentru curăţarea terenului şi pentru lucrările de excavare la centrul comercial Veranda, dezvoltat în locul fostei fabrici Prodplast din Obor.

Chiar dacă Apolodor s-a afirmat pe piaţa locală din activităţile de demolare, rulajul asigurat de această componentă a coborât de-a lungul anilor la circa 20% din cifra de afaceri anuală. La sfârşitul lunii martie a anului trecut, Kaufland şi Kiseleff Development, controlată de omul de afaceri Ionuţ Dumitrescu, au angajat firma Apolodor să demoleze construcţiile existente pe terenul fostei fabrici de bere Griviţa. Pe acest teren, cei doi investitori vor să construiască un hipermarket şi mai multe clădiri de birouri şi spaţii comerciale. Apolodor a participat şi la construcţia celui mai mare pod susţinut de cabluri de oţel (hobane) din România. Noul pod rutier de la Agigea face legătura între Autostrada Soarelui şi Autostrada A4 Ovidiu-Agigea. Apolodor a câştigat în vara anului 2013 un contrat de 62 mil. lei ce prevedea amenajarea unui pasaj rutier subteran în intersecţia Piaţa Presei Libere, proiect finalizat în luna iulie a acestui an. Compania lui Radu Ouatu a lucrat, în parteneriat cu Synergy Construct, şi la parcarea subterană de la Universitate, care a fost deschisă publicului în noiembrie 2012, cu o întârziere de jumătate de an.

Omul de afaceri Radu Octavian Ouatu a ocupat locul 255 în ultima ediţie a Top 300 Capital cu o avere estimată la 18-20 mil. euro.