Membru al unei cunoscute bande, Joe Luis Saenz, a fost arestat joi la Guadalajara în urma unei operaţiuni comune cu guvernul mexican, a declarat Bill Lewis, director adjunct al biroului FBI din Los Angeles. Oficialii mexicani aşteaptă să înceapă procedurile de extrădare în următoarele zile. Saenz a revenit la Los Angeles vineri seara.

Anchetatorii afirmă că Saenz a împuşcat mortal doi membri ai unei bande rivale în iulie 1998 pentru a se răzbuna pentru un atac împotriva unuia dintre asociaţii săi. Totodată, Saenz a bănuit-o pe Sigrieta Hernandez, prietena lui cu care avea o fiică, că intenţionează să spună poliţiei despre omoruri, au precizat anchetatorii. El este acuzat că ar fi răpit-o, violat-o şi ucis-o pe femeie două săptămâni mai târziu.

Saenz, care are aproximativ 37 de ani, era bănuit că se ascunde în Mexic, unde lucra ca recuperator şi ucigaş plătit pentru un cartel de droguri mexican.

El figura pe lista FBI cu cei mai căutaţi infractori încă din 2009 alături de Osama ben Laden şi alţi criminali notorii. Pentru informaţii care să conducă la arestarea sa a fost oferită o recompensă în valoare de 100.000 de dolari.
Sursa: Agerpres