Peste 53% din persoanele chestionate au reuşit să economisescă în 2010. Dintre acestea, 43%  economisesc în mod regulat (lunar) aproximativ 200 lei, în timp ce aproximativ 23%  pun bani deoparte doar atunci când au ocazia.
Principalele motive pentru care românii nu reuşesc să economisească sunt: nu câştigă suficienţi bani pentru a economisi (70%), iar 20% dintre persoane cheltuiesc prea mult şi nu reuşesc să pună deoparte.
În ceea ce priveşte  modalitatea  de a economisi, 53 % dintre românii care economisesc, preferă banii lichizi, să-şi ţină banii acasă, 32% depun banii în conturi curente, 13% au depozite la termen în lei sau altă monedă, iar 12% investesc în asigurări de viaţă/pensii private.
Conform studiului, cei mai mulţi dintre români au preferat, în ultimul an, să-şi  renoveze/modernizeze locuinţa (32% dintre respondenţi) decât să-şi cumpere una nouă (5% dintre respondenţi). În  acelaşi timp, 11% dintre români şi-au planificat să-şi cumpere o locuinţă în următorul an, în timp ce, 58 % intenţionează să-şi cumpere o locuinţă în următorii 5 ani.
40% dintre persoanele chestionate au menţionat că în următoarele 12 luni vor economisi mai puţin decât până acum, în timp ce 35% vor economisi aproximativ aceleaşi sume.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României, femei şi bărbaţi cu venituri de peste 500 lei/persoană şi vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, în perioada septembrie- octombrie 2010.
Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare: clienţii care încheie un contract cu trebuie să economisească o perioadă de timp, în medie 3-5 ani, urmând ca, ulterior, să aiba posibilitatea accesării unui credit cu dobândă fixă de 4,5% pe an sau 6%, în funcţie de produsul ales. În perioada de economisire, clienţii primesc, la depunerile efectuate într-un an, prima de stat de 25% pe an, în limita a 250 de euro, la care se adaugă dobânda băncii.