Radu Zlatian, consultant în cadrul Softronic, a declarat că până în prezent 15 locomotive din flota DB Schenker Rail (subsidiarele din România, Ungaria şi Bulgaria) au fost achiziţionate de la fabrica din Craiova, colaborarea dintre Softronic şi DB Schenker Rail AG fiind una de succes.

'Cel mai mare operator de transport feroviar de marfă din Europa, DB Schenker Rail AG, prin subsidiarele DB Schenker Rail România şi DB Schenker Rail Ungaria, a achiziţionat, în decembrie 2015, două locomotive de tip Transmontana (6.000 kW). În acest fel, ambele companii şi-au continuat procesul de modernizare a flotelor de material rulant. Colaborarea dintre Softronic şi DB Schenker Rail AG este una de succes actual şi viitor, până în prezent 15 locomotive din flota DB Schenker Rail  RO / HU / BG au fost achiziţionate de la fabrica din Craiova', a spus Zlatian.

Softronic este în prezent unica întreprindere producătoare de locomotive şi rame electrice din România. În ultimii 5 ani, locomotive de tip Transmontana (6.000 kW) au fost achiziţionate de către operatori de stat sau privaţi din România şi din Ungaria.

Firma Softronic este producătorul trenului Hyperion care se situează din punct de vedere tehnic şi tehnologic la nivelul celor mai bune produse din Europa.AGERPRES