Untold s-a încheiat, medicii se pregătesc: După Untold, vă așteptăm

La finalul săptămânii trecute a avut loc festivalul UNTOLD, unul dintre cele mai mari și așteptate festivaluri de muzică din România. În urma imaginilor apărute în mediul online care atestau că regulile sanitare nu au fost respectate, medicul Teodora Iacob a postat pe pagina de Facebook o imagine cu colegii săi, alături de care a notat ”După Untold, vă așteptăm”.

În imaginea respectivă apar patru medici echipați cu combinezoane de protecție împotriva coronavirusului, mască de protecție și mănuși. Medicul a mai notat ”cele mai faine costume de la Untold. Se numesc combinezoane”.

„Țară de inconștienți”

Prima zi a festivalului UNTOLD a debutat joi, 9 septembrie. 56 de mii de oameni au participat la acest eveniment. Cu toate că organizatorii au promis că regulile de protecție sanitară vor fi respectate, imaginile publicate vineri pe pagina de Facebook a festivalului arată contrariul.

Înainte ca unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din România să înceapă, organizatorii au promis că regulile de protecție sanitară vor fi respectate.

Același lucru îl declara și prefectul din Cluj-Napoca, Tasnadi Szilard, subliniind că organizatorii au precizat că acest eveniment va fi cel mai sigur din România.

„Ni s-a promis că toate măsurile vor fi respectate, inclusiv purtatul măștii, și asta am cerut și noi. Organizatorii spun că va fi cel mai sigur eveniment din România”, declara, miercuri, prefectul Tasnadi Szilard, citat de Monitorul de Cluj.

Cu toate acestea, pozele postate pe contul de Facebook oficial al evenimentului arată că mulțimea de oameni nu a purtat masca de protecție așa cum au promis organizatorii.

După apariția fotografiilor, oamenii au postat mai multe mesaje în mediul online, unul dintre ele fiind: ”Organizatorii se prefac că respectă legea, autoritățile se fac că nu văd… Să vedeți jihad în două săptămâni. Țară de inconștienți”.

Nici măcar Lucian Bode nu a purtat masca de protecție

Deși aveau mai multe slogane precum „Eroii poartă măşti dintotdeauna”. „Protejează tărâmurile magice. Poartă mască, dacă e aglomerat” „Lasă-i magiei loc să se desfăşoare. Păstrează distanţa de 1,5 metri între tine şi alţi magicieni”, în final, UNTOLD a fost un eșec organizatoric.

Nimeni nu a respectat aceste reguli, nici măcar ministrul Lucian Bode sau primarul Emil Boc. Pe de altă parte, organizatorii susţin că Untold rămâne „cel mai sigur loc public din România”, având o rată de vaccinare de 75%.

Ministrul a postat fotografia oficială, în care atât el, cât şi primarul Emil Boc, sunt ambii cu măşti, însă a uitat curând de mască.