Ce spune Comisia Europeană

”Prin extinderea prevederilor actuale, viitorul cadru de reglementări ar putea merge mai departe şi să includă o interdicţie limitată în timp a utilizării tehnologiei de recunoaştere facială în spaţiile publice”, arată documentul UE.

În timpul perioadei de interzicere, cuprinsă între trei şi cinci ani ”ar urma să fie identificată şi dezvoltată o metodologie solidă pentru evaluarea impactului acestei tehnologii şi a măsurilor de gestionare a riscurilor posibile”, potrivit UE.

Decizia vine după ce s-au purtat mai multe discuții la nivel mondial despre sistemele care au la bază inteligenţa artificială şi care sunt utilizate pe scară largă de către agenţiile care aplică legea, scrie news.ro

Este nevoie să fie introduse reguli stricte pentru întărirea reglementărilor actuale care protejează viaţa privată şi datele personale.

Proiectele de securitate şi activităţile de cercetare şi de dezvoltare vor fi excepțiile acestei decizii.

Se vor impune anumite obligații

Documentul mai sugerează impunerea de obligaţii dezvoltatorilor şi utilizatorilor de inteligenţă artificială, în timp ce ţările vor trebui să numească autorităţi care să montorizeze respectarea noilor reguli.

La începutul acestei luni, guvernul Statelor Unite a anunţat reglementări pentru tehnologia de inteligenţă artificială pentru a preveni abuzurile autorităţilor şi a cerut Europei să evite abordările agresive.