Potrivit Reuters, joi, directorul general al UniCredit, Jean Pierre Mustier, a anunțat că grupul bancar italian îşi va continua strategia de a utiliza capitalul în exces pentru a creşte recompensele acordate acţionarilor şi va sta deoparte de procesul de consolidare din sectorul bancar, informează agerpres.

Declarațiile acestuia survin după ce, sursele din mediul bancar spun că băncile italiene analizează mai multe tranzacţii după ce, la începutul anului, Intesa Sanpaolo a preluat UBI Banca. De asemenea, Trezoreria italiană caută un cumpărător pentru pachetul său de acţiuni la banca Monte dei Paschi di Siena, iar UniCredit este considerat un potenţial candidat.

„Avem un mesaj foarte clar, care este ‘fără fuziuni şi achiziţii’, şi ne vom utiliza capitalul în exces pentru a finanţa redistribuirea către acţionari”, a spus Mustier, la o conferinţă bancară organizată de S&P Global.

Este doar o chestiune de timp

Totodată, directorul general al Unicredit este de părere că rămâne doar o chestiune de timp până când Banca Centrală Europeană va permite băncilor să reia plata dividendelor sau să organizeze răscumpărări de acţiuni. Şeful UniCredit a adăugat că impulsul dat profitului pe acţiune de pe urma unor astfel de operaţiuni este mai mare decât ceea ce ar putea fi obţinut prin intermediul fuziunilor.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

De asemenea, în România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.