Guvernul condus de Viktor Orban a lansat un videoclip în care face apel la pace în Ucraina. Problema spotului este că într-una dintre imagini, Crimeea este prezentată ca făcând parte din Federaţia Rusă – transmite RBC, menţionând că videoclipul a fost postat pe canalul de YouTube al executivului de la Budapesta.

„Zeci de mii de copii au rămas orfani, sute de mii de case au fost distruse, peste 10 milioane de oameni au fost forțați să-și părăsească locuinţele, iar războiul continuă și ar putea deveni cu ușurință unul global” – potrivit mesajului care însoţeşte videoclipul.

„Doar o încetare a focului poate pune capăt devastării, doar negocierile pașnice pot salva vieți” – se mai arată în apel.

RBC notează că, într-una dintre imaginile prezentate în videoclipul Guvernului Ungariei, Crimeea este trecută ca parte a teritoriului Federației Ruse, deşi Budapesta nu recunoaște oficial anexarea ilegală a peninsulei de către Rusia în 2014.

Contraofensiva va aduce pierderi mari

În altă ordine de idei, premierul Ungariei Viktor Orban consideră că o contraofensivă a Ucrainei va aduce de trei ori mai multe pierderi.

Bahmut n-a căzut încă, în ciuda anunțurilor succesive și a pierderilor colosale. ,,Lansarea unor atacuri militare mari în astfel de circumstanțe este o baie de sânge. Trebuie să facem totul, chiar înainte de a lansa contraatacul”, a transmis Orban.

Ungaria nu va fi în război cu Rusia

„Chiar și o persoană ca mine, fără cunoștințe academice militare, știe că într-un atac vei avea de trei ori mai multe pierderi decât cel care se apără. Și pentru o țară a cărei populație este o fracțiune din cea a părții opuse, lansarea unor atacuri militare mari în astfel de circumstanțe este o baie de sânge.

Trebuie să facem totul, chiar înainte de a lansa contraatacul, pentru a convinge părțile că sunt necesare o încetare a focului și negocieri de pace”, a declarat Viktor Orban.

Potrivit acestuia „nici în cel mai bun scenariu nu se poate obține un rezultat mai bun pe linia frontului, pe câmpul de luptă, decât rezultatul care s-ar fi putut obține prin negocieri”.

Viktor Orban a precizat că atâta timp cât va fi premier, Ungaria nu va fi în război cu Rusia.

Au trecut deja luni de zile de când forțele ucrainene, o parte antrenate în occident, se pregătesc să își recucerească teritoriile pierdute și să pună în mișcare blindatele moderne primite din occident.