Premierul maghiar Viktor Orban s-a arătat nemulțumit de faptul că Bruxelles-ul a cerut Ungariei să nu ia profitul suplimentar de la bănci și de la marile companii, iar pensionarii și familiile să plătească integral costul energiei.

Orban a precizat, într-un interviu, că guvernul a elaborat un proiect de buget care protejează economia, oamenii, familiile şi pensionarii.

Totodată premierul maghiar a tras un semnal de alarmă cu privire la războiul din Ucraina.

„Dacă nu ar fi război, dacă Uniunea Europeană și Occidentul și-ar veni în fire și și-ar da seama că suntem pe o cale greșita, dacă am urma calea păcii și s-ar instaura încetarea focului, atunci situația economică s-ar relaxa, iar inflația ar reveni mult mai rapid la intervalul obișnuit de 1-3%” a continuat premierul maghiar.

Contraofensiva Ucrainei va aduce mari pierderi

În altă ordine de idei, Premierul Ungariei Viktor Orban consideră că o contraofensivă a Ucrainei va aduce de trei ori mai multe pierderi.

Bahmut n-a căzut încă, în ciuda anunțurilor succesive și a pierderilor colosale. ,,Lansarea unor atacuri militare mari în astfel de circumstanțe este o baie de sânge. Trebuie să facem totul, chiar înainte de a lansa contraatacul”, a transmis Orban.

Ungaria nu va fi în război cu Rusia

„Chiar și o persoană ca mine, fără cunoștințe academice militare, știe că într-un atac vei avea de trei ori mai multe pierderi decât cel care se apără. Și pentru o țară a cărei populație este o fracțiune din cea a părții opuse, lansarea unor atacuri militare mari în astfel de circumstanțe este o baie de sânge.

Trebuie să facem totul, chiar înainte de a lansa contraatacul, pentru a convinge părțile că sunt necesare o încetare a focului și negocieri de pace”, a declarat Viktor Orban.

Potrivit acestuia „nici în cel mai bun scenariu nu se poate obține un rezultat mai bun pe linia frontului, pe câmpul de luptă, decât rezultatul care s-ar fi putut obține prin negocieri”.

Viktor Orban a precizat că atâta timp cât va fi premier, Ungaria nu va fi în război cu Rusia.

Au trecut deja luni de zile de când forțele ucrainene, o parte antrenate în occident, se pregătesc să își recucerească teritoriile pierdute și să pună în mișcare blindatele moderne primite din occident.