Într-o postare pe pagina personală de Facebook, șeful delegației FIDESZ în Parlamentul European, eurodeputatul Kinga Gál consideră ”absurd” faptul că bunăstarea cocoșilor și a gâștelor este mai importantă pentru Comisia Europeană decât minoritățile naționale tradiționale.

Totodată, el a amintit de anunțul făcut de Comisia Europeană privind inițiativa cetățenească legată de bunăstarea animalelor. Pe de altă parte, Executivul comunitar nu a spus nimic despre apărarea minorităților naționale, inițiativă susținută și semnată de peste 1 milion de cetățeni europeni.

”Este absurd că bunăstarea cocoșilor și a gâștelor este mai importantă pentru Comisia Europeană decât minoritățile naționale tradiționale care reprezintă zece la sută din populația Uniunii Europene și numără peste cincizeci de milioane.

O măsură ”inacceptabilă și revoltătoare”

Comisia Europeană a anunțat azi că de la înființarea sa va reacționa pozitiv pentru prima oară la o inițiativă cetățenească europeană care se referă la bunăstarea animalelor și se va lansa în alcătuirea unei legi în acest sens. În schimb, în cazul inițiativei pentru apărarea minorităților, Minority SafePack, înaintată Comisiei Europene cu câteva luni în urmă și susținută prin semnătura a 1,2 milioane de cetățeni europeni, acțiunea a fost respinsă pur și simplu”, a scris șeful delegației FIDESZ în Parlamentul European, eurodeputatul Kinga Gál pe Facebook.

Oficialul ungar a mai adăugat că această mișcarea făcută de UE este ”inacceptabilă” și în același timp ”revoltătoare” față de toți cei care trăiesc în minoritate.

„Este inacceptabilă și revoltătoare această dublă măsură adoptată față de cetățenii europeni care trăiesc în minoritate!”, a mai adăugat eurodeputatul Kinga Gál.

De menționat este faptul că, acest subiect a fost abordat și de ziarul ”Magyar Nemzet”, care a relatat despre faptul că executivul de la Bruxelles a susținut inițiativa cetățenească europeană intitulată End the Cage Age și a anunțat că până în 2023 va propune alcătuirea unei legi.