Pentru a patra oară, șampania Rosé Extra Dry a fost selectată de juriu ca una dintre cele mai bune băuturi, ajungând în Top 10. Succesul este unul istoric, deoarece vinul spumant maghiar nu a mai reușit până acum o astfel de performanță, relatează Hungarytoday.

Motivația juriului cu privire la Ungaria

Potrivit experților, Hungaria Rosé Extra Dry se caracterizează printr-un gust fructat jucăuș. Puritatea sa este un amestec de prospețime ușoară și bule „fierbinți”. Aciditatea proaspătă, înțepătoare, aroma luxuriantă de coacăze negre, tonurile de roz intens și finisajul cremos sunt combinația perfectă, a subliniat juriul.

Evenimentul s-a desfășurat la Chateau de Pirreclos din Burgundia. în perioada 28-30 noiembrie și a reunit 470 de băuturi din 19 țări, evaluate de un juriu format din 80 de experți de renume internațional, subliniază publicația maghiară.

„Cu o a cincea medalie de aur și un loc în primele 10 vinuri spumante ale anului, suntem mândri să sărbătorim succesul vinului spumant Rosé Extra Dry. Această recunoaștere extrem de prestigioasă nu este doar un nou premiu, ci o dovadă a cunoștințelor, expertizei și dăruirii pe care crama noastră le-a acumulat de-a lungul multor decenii”, a subliniat Réka Kata Molnár, Brand Manager.

Törley este cel mai mare producător de vin spumant din Ungaria

„Acest nou succes este rezultatul unui efort de echipă foarte serios, dacă vă uitați la personalul restrâns. A fost nevoie de munca a aproximativ 70 de oameni pentru a câștiga”, a adăugat el.

Törley este cel mai mare producător de vin spumant din Ungaria. A fost fondată de József Törley în 1882, la Budafok, (lângă Budapesta), iar în anii care au urmat a devenit unul dintre cei mai importanți producători de șampanie din Europa.

Până în 1910, a existat o concurență semnificativă din partea altor producători de vin spumant din Ungaria, dar fabrica din Törle a deținut cea mai mare cotă de piață din țară. Producția cramei ajunsese la două milioane de sticle, iar Törley a ajuns una dintre mărcile de top de vin spumant din Europa.

Brandul Hungaria Rosé Extra Dry a fost fondat în 1955

Brandul Hungaria Rosé Extra Dry a fost fondat în 1955 de către grupul Törley. Astăzi, fabrica Törley produce între 12 și 14 milioane de sticle în fiecare an. Brandul Törley a devenit popular în țările asiatice. Pe 29 octombrie 2004, experții de la The Wall Street Journal au evaluat Törley’s Grand Cuvee drept al doilea cel mai bun vin spumant din lume.

Vinurile spumante sunt saturate cu molecule de dioxid de carbon gazos

Vinurile spumante (spre deosebire de vinurile normale) sunt saturate cu molecule de dioxid de carbon gazos, ceea ce le face spumante sau cu bule. Sunt fabricate în toată lumea folosind o varietate de struguri și metode de producție. Cele mai cunoscute vinuri spumante sunt Prosecco din Italia, Cava din Spania și vinurile spumante din California.

Un vin spumant tipic este făcut dintr-un amestec de trei struguri: chardonnay, pinot noir și pinot meunier. Un vin spumant numit „blanc de blancs”, este făcut exclusiv din chardonnay. Un vin spumant numit „blanc de noirs”, este făcut exclusiv din pinot noir. Prosecco este vinul spumant italian, fabricat din struguri prosecco sau glera. Cava este un vin spumant spaniol, fabricat dintr-un amestec de struguri macabeu, parellada și xarello.