Autorităţile de la Budapesta au raportat astăzi 6 noi cazuri de coronavirus. Cu aproximativ 4.000 de persoane infectate în total, din care peste jumătate s-au vindecat, Ungaria ar putea decide săptămâna viitoare ridicarea Stării de urgență.

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate două noi decese, numărul persoanelor infectate cu coronavirus care și-au pierdut viața ridicându-se la 548. În prezent în Ungaria mai sunt doar 1.182 de cazuri active de infectare, 41% dintre acestea fiind înregistrate în Budapesta.

În ultima perioadă autoritățile ungare au relaxat treptat restricțiile introduse din cauza pandemiei și au început să permită accesul în Ungaria în cazul cetățenilor anumitor state vecine, cum ar fi: Austria, Slovenia, Slovacia sau Serbia, eliminând obligativitatea intrării în izolare pentru 14 zile și în ceea ce îi privește pe cetățenii ungari care se întorc din țările respective. Parlamentul de la Budapesta ar putea vota în 16 iunie un proiect de lege privind ridicarea Stării de urgență, instituită în luna martie.