Este pentru prima dată când AIIB a primit noi membrii de la înfiinţarea băncii, în 2015, a precizat instituţia financiară multilaterală într-un comunicat publicat pe pagina sa de Internet. 

Printre cele 13 ţări ale căror candidaturi au fost aprobate se numără opt state non-asiatice (Canada, Belgia, Etiopia, Ungaria, Irlanda, Peru, Sudanul şi Venezuela) precum şi cinci state asiatice (Hong Kong, Afganistan, Armenia, Fiji şi Timor Leste). 

"Sunt foarte mândru că AIIB are acum membri de pe aproape fiecare continent. Ne aşteptăm ca şi alte candidaturi să fie luate în considerare de consiliul guvernatorilor la finele acestui an", a declarat preşedintele AIIB, Jin Liqun. 

Cu un capital autorizat de 100 de miliarde de dolari, Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) intenţionează să stimuleze investiţiile în infrastructurile de transport, energie şi telecomunicaţii din Asia. AIIB este văzută drept un rival pentru Banca Mondială şi Asian Development Bank, instituţii financiare dominate de statele occidentale. 

AGERPRES