Alexandru Arșinel s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani. Spitalul Universitar din București anunța că actorul a fost internat la data de 15 septembrie, iar mai apoi a fost dus la secția de Terapie Intensivă.

Potrivit reprezentanților unității sanitare, actorul se confrunta cu dificultăți în respirație. Pe lângă diabet și bolile cardiace de care acesta suferea, Alexandru Arșinel mai avea și pneumonie, care i-a slăbit organismul într-o mare măsură.

În ultimele zile, actorul respira doar cu ajutorul aparatelor medicale, iar în final joi, 29 septembrie, acordul său a cedat. Alexandru Arșinel s-a pregătit însă din timp pentru acest moment.

Unde va fi înmormântat Alexandru Arșinel?

Într-un interviu acordat cu ani în urmă, actorul susținea că și-a cumpărat și loc de veci, astfel încât copiii săi să nu aibă prea multe bătăi de cap. Drept urmare, actorul va fi înmormântat la Cimitirul Bellu din București.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu”, spunea actorul acum ceva timp.

Cu doar câteva luni înainte să se stingă din viață, acesta a vorbit și despre cea mai mare dorință a sa. De ziua lui, Alexandru Arșinel nu își dorea decât să se întâlnească cu toată familia sa, de la copii până la nepoți.

Cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel de ziua lui

Totodată, el mai spunea atunci că nu are nevoie de niciun cadou și că simpla prezență a celor dragi în preajma lui este suficientă.

„De ziua mea am ceea ce îmi doresc. O întâlnire cu toată familia. Nu doar copiii, ci și cu nepoții. Ei au inițiat asta, iar eu sunt chiar bucuros că ne strângem toți, în jurul unei mese, să stăm de vorbă, așa, ca o familie. Nici nu mai vreau vreun cadou, dacă îi am alături pe ei, sunt bucuros, mă simt bine”, spunea regretatul actor.

Menționăm faptul că Alexandru Arșinel a suferit și o intervenție chirurgicală în urmă cu câțiva ani. Starea sa de sănătate s-a degradat considerabil însă în ultima perioadă. Deși medicii de la spitalul Universitar din București au făcut tot posibilul pentru a-l putea salva, din păcate, actorul nu a mai rezistat. Joi seară, fiul său a confirmat vestea tragică.