Noile maşini de spălat EcoBubble folosesc mai puţină energie decât clasa „A+++”, cea mai performantă clasă de consum energetic, introdusă în 2011, oferind în acelaşi timp performanţe superioare în curăţare în cadrul ciclurilor de 60°C şi 40°C.

Noile modele sunt adaptate diverselor stiluri de viaţă ale utilizatorilor, oferind durabilitate şi eficienţă, fie că este vorba despre modelele cu capacitate de 6 kg-7 kg, create pentru spălări regulate şi încărcătură normală, sau de 8 kg-9 kg, ideale pentru familiile cu copii. Modelele cu capacitate de 11 kg-12 kg au fost create pentru încărcături mai mari, reducând frecvenţa spălărilor, pentru familiile numeroase.

Maşinile de spălat EcoBubble din 2012 vor fi disponibile cu următoarele capacităţi: 7kg, 8kg, 9 kg şi 11 kg. Toate modelele sunt construite pe designul inovator al modelului de 12 kilograme lansat în 2011.  Mașinile de spălat Samsung dispun de un ecran LCD color stilat și ușor de controlat, ce calculează și afișează consumul de energie electrică și de apă. Ecranul LCD poate fi sincronizat cu un smartphone Samsung prin intermediul unei aplicații ce oferă acces la o multitudine de servicii și opțiuni. Atunci când LCD-ul mașinii de spălat afișează un mesaj de eroare, aplicația de pe smartphone va sugera soluții posibile și contactarea unui service autorizat pentru programarea reparației.

Tehnologia EcoBubble

Maşinile de spălat Samsung ce beneficiază de tehnologia EcoBubble sunt eficiente chiar şi la temperaturi reduse ale apei. Aparatele încorporează o componentă numită generator de spumă, ce pompează un număr mare de bule de aer în cuvă, dizolvând astfel detergentul. Bulele de aer sunt bogate în detergent, ce penetrează astfel mai rapid ţesăturile; această funcţie este utilă mai ales în spălarea cu apă rece, unde acest proces poate dura mult mai mult.

În plus, spălarea cu apă rece consumă mai puţină energie decât un ciclu de spălare obişnuit, ce presupune încălzirea apei. Ciclul de spălare EcoBubble ajustează performanţa şi durata spălării cu apă mai caldă. Această tehnologie asigură şi o protecţie sporită a maşinii de spălat împotriva căldurii.

Cele mai noi modele EcoBubbleTM vor fi disponibile în Europa începând cu aprilie 2012.