„Am pornit anul 2014 în forță și suntem hotărâți ca până la finalul anului să ne dublăm rețeaua”, spune Costin Gheorghiu, District Manager Starbucks România. În prezent, în ţară sunt nouă locații – șapte în București, plus câte una în Cluj-Napoca și Timișoara.

Cafeneaua din Maritimo Shopping Center, care se va deschide în 28 august, este situată la intrarea a doua a centrului comercial și include și o terasă. La fel ca în toate locațiile deja existente, clienții vor regăsi aici băuturi personalizate și o gamă completă de produse de patiserie, siropuri, cafea boabe și ceaiuri pentru acasă, precum și o paletă diversificată de produse de retail destinate preparării și consumului de băuturi.

În septembrie, Starbucks mai deschide o cafenea (200 mp) şi în complexul de birouri Novo Park din nordul Capitalei, dezvoltat de compania Genesis Development, deţinută de omul de afaceri Liviu Tudor.

Starbucks a intrat pe piața din România în 2007 – via grecii de la Marinopoulos -, odată cu deschiderea primei cafenele în Plaza România. Grecii au pierdut anul acesta franciza, iar Starbucks este operat acum în România de un joint-venture între mai mulţi antreprenori bulgari şi compania-mamă.

Starbucks este liderul mondial în vânzarea cu amănuntul și prăjirea cafelei de specialitate. Prima locație a fost înființată în 1971, în Piața Pike din Seattle, iar în momentul de față totalizează peste 20.000 de locații la nivel global.

Sursa foto: fabulousmuses.net