Noua fabrică de glucoză, se va deschide în Medgidia, în 2019. 

Această investiție va fi făcută de Omnia Europe S.A. care deține un teren de 10 hectare cu  deschidere atât către calea ferată, cât şi la Canalul Dunăre – Marea Neagră . Compania care deţine cea mai mare parte a acţiunilor Omnia Europe SA face parte din consorţiul Tosmur Group din Turcia, cel mai mare producător de fructoză nemodificată genetic din lume, scrie realitateadeconstanta

Pe 10 decembrie, ministrul  Eugen Teodorovici, a semnat acordul de finanțare care se atribuie în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014), pentru proiectul care vizează investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb. Ajutorul aprobat  de stat are o valoare 80,5 milioane de lei.

Noua fabrică, Omnia Europa, va avea o producție 60.000 de tone de maltodextrină prin care își propune să satisfacă atât cererea actuală, cât şi viitoare de produse alimentare de calitate pentru copii. Fabrica va putea produce  40.000 de tone de fructoză cristalină. De asemenea, vor mai fi produse glucoză, siropuri de fructoză, amidon de porumb și monohidrat de dextroză.