Una dintre cele mai mari atracții naturale ale Pământului s-a prăbușit!

Ministerul Mediului din Ecuador a explicat faptul că arcul de piatră s-a prăbușit din cauza „eroziunii naturale”.

„A fost raportată căderea Arcului lui Darwin, frumosul pod natural găsit la mai puțin de un kilometru de zona principală a insulei Darwin. Arcul lui Darwin este alcătuit din piatră naturale care, la un moment dat, ar fi făcut parte din Insula Darwin, care nu poate fi vizitată pe cale terestră”, a scris Ministerul Mediului din Ecuador.

Evenimentul ce poate fi văzut o dată-n viață a fost zărit de către un grup de turiști

Totodată, agenția de turism Aggressor Adventures a scris pe pagina sa de Facebook că evenimentul ce poate fi văzut o dată-n viață a fost zărit de către un grup de turiști care se aflau pe barcă în momentul respectiv.

„Din păcate, oaspeții noștri din Galapagos Aggressor III au experimentat astăzi un eveniment ce poate fi văzut o dată-n viață. În această dimineață, la ora locală 11:20 am, renumitul Arc al lui Darwin s-a prăbușit în fața ochilor lor. Acum, au mai rămas doar doi stâlpi de piatră. Unii oameni din industria călătoriilor și a scufundărilor se refera deja la formațiune precum ‘Stâlpii Evoluției’. Ne va fi dor de acest loc simbolic”, a scris pe Facebook agenția respectivă.

Arcul din partea nordică a arhipelagului a fost numit după renumitul Charles Darwin, deoarece timpul pe care l-a petrecut în Insulele Galapagos a jucat un rol important în dezvoltarea teoriei sale inovatoare a selecției naturale.

Sursă foto: CNN