Oficialul din Emirate s-a arătat interesat de identificarea unor proiecte viabile în domenii de interes comun precum infrastructură, energie și agricultură. În cadrul întâlnirii, s-au stabilit grupuri de lucru și un calendar de întâlniri, astfel încât, lunile următoare să înceapă lansarea unor proiecte.

Relansarea relației bilaterale se datorează vizitei oficiale de la sfârșitul anului 2018 a prim-ministrului Viorica Dăncilă.

”Dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului este un obiectiv explicit al Guvernului. În acest context, Emiratele Arabe Unite reprezintă unul din cei mai importanți parteneri din zonă, ca potențial de investiții. Sprijinim consolidarea relațiilor business-to-business între companiile din cele două țări”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, potrivit unui comunicat de presă.

Acesta s-a aflat în vizită în Emiratele Arabe Unite în perioada 1-2 aprilie. Din delegația oficială au mai făcut parte consilierul de stat în Guvernul României, Darius Vâlcov, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Monica Gheorghiță și Ionel Minea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Anul trecut, valoarea totală a comerțului bilateral a fost de 356,2 milioane de dolari, dintre care, 283.9 milioane de dolari exporturi ale României, iar 72,3 milioane USR importuri din EAU. Categoriile principale exportate de România sunt: produse minerale, lemn și produse de lemn, echipamente electrice, metale comune și instrumente optice.