îPentru ceremonia de deschidere, autoritățile au înșirat de-a lungul pasajului zeci de fete îmbrăcate în costume de marinar și elevi de la Palatul Copiilor. În plus, cele câteva sute de bucureșteni care s-au strâns deja pe pod au primit tricouri, şepci, căni şi umbreluţe care au înscripţionate pe ele "Pasajul Basarab".
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat ieri că azi va deschide pasajul Basarab pentru pietoni, iar de duminică va lăsa mașinile să traverseze Pasajul. Asta, chiar dacă ISC susține că recepția pasajului nu a fost făcută, iar inspectorii în construcții nu și-au dat avizul pe lucrări, scrie EVZ.

Cu toate acestea, edilul îi invită astăzi pe bucureșteni pe Pasajul Basarab, unde va avea loc Bucharest Summer Parade, ediția I.

Începând cu ora 10.00, Pasajul va fi deschis pentru vizitare, iar  Bucharest Summer Parade  va începe între orele 11.00-11.30. Printre participanții la Bucharest Summer Parade  se vor număra Fanfara Angelys, Fanfara Valahia, Fanfara Ploiești și Fanfara Jandarmeriei.

De asemenea vor defila motocicliști, mașini retro și tunate, reprezentanți ai minoritățillor și ai constructorului, precum și Ansamblurile Ciuleandra, Doina Dunării, Mugurel de Prahova.

Vor mai defila în cadrul Bucharest Summer Parade reprezentanți ai Poliției Rutiere, ai Pompierilor, ai Poliției Locale și ai Jandarmeriei.

La finalul Bucharest Summer Parade, la ora 12.30, va avea loc un concert sustinut de Horia Brenciu în parcarea complexului comercial Carrefour.

Iar, la ora 21.00, Primarul General, Sorin Oprescu, se va întâlni pe pasaj cu constructorii și echipa din Primăria Capitalei care a lucrat la acest proiect, pentru a ciocni o cupă de șampanie și a le mulțumi pentru contribuția pe care și-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrări de infrastructură din ultimii 20 de ani din Romania.

Podul Basarab va fi deschis publicului pe parcursul întregii zile. Accesul pietonilor pe Pasajul Basarab se va face numai din rampele de pe şos. N. Titulescu şi  bd. Vasile Milea şi va fi permis numai pe sensul dinspre şos. N. Titulescu spre  bd. Vasile Milea.

Traversarea pietonilor de pe trotuare pe rampele pasajului se va face numai sub protecţia organelor de ordine.
Cea mai mare lucrare de infrastructură din București

Pasajul Basarab, la care lucrările au început în urmă cu 5 ani, are o lungime de 2 km, 4 benzi de circulație și 2 linii de tramvai.

Pasajul Basarab va închide inelul principal de circulație al Capitalei, dirijând traficul care vine dinspre nordul Capitalei spre sudul și vestul orașului.

Pasajul Basarab incepe de la intersectia strazilor Nicolae Titulescu si Calea Grivitei,

Ambele poduri, atat la cel de peste Dambovita, cat si la Podul Hobanat din zona Garii Barasab beneficiaza de instalatii de iluminat arhitectural. In total, peste 54.000 de leduri vor asigura iluminarea arhitecturala a pasajului.

Costurile totale se cifrează la circa 240 milioane de euro, aproape dublu față de costurile inițiale.
Sursa Foto:  Marian Andrei, metrouusor.com