În următoarea perioadă vom avea o vreme destul de plăcută în România, mai ales pentru această perioadă a lunii decembrie. Vremea va fi caldă, iar în unele regiuni se vor înregistra până la 17 grade Celsius, o temperatură specifică mai degrabă primăverii, decât iernii.

Cu toate acestea, vremea continuă să rămână ușor instabilă, cu ploi și ceață în cea mai mare parte a țării. Pe crestele montane se vor putea semnala și ninsori, iar în zonele joase va fi lapoviță.

Cum va fi vremea în următoarea perioadă?

Potrivit ANM, miercuri, 7 decembrie, sunt anunțate ploi în Oltenia, Muntenia și în zona de sud a Moldovei.

De asemenea, tot miercuri, vor fi 8 grade Celsius la Timișoara și 7 grade la Oradea și în Baia Mare. 6 grade se vor înregistra la Suceava și 8 la Iași.

În sudul Moldovei, la Galați vor fi 10 grade Celsius, însă cel mai cald va fi în zona Dobrogei. Va fi primăvară în toată regula pe litoral. Mai exact, 12 grade sunt prognozate astăzi la Constanța.

În București, maxima zilei de miercuri va fi de 9 grade Celsius. Sâmbătă se încălzește destul de mult în Capitală și se vor înregistra 14 grade Celsius.

La munte, în zonele joase, temperaturi pozitive de 3 grade la Sinaia și 5 la Predeal, cu precipitații sub formă de lapoviță, mai transmite ANM. 

Temperaturi neobișnuite pentru luna decembrie

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15 – 20 de grade Celsius, spun meteorologii. Se va întâmpla dacă în zona României pătrund mase de aer tropical ce produc creşteri spectaculoase ale temperaturilor.

Potrivit caracterizării climatice a lunii decembrie, întocmită de ANM, luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie.

O influenţă deosebită asupra României încep să aibă din această lună dorsala anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei şi, într-o oarecare măsură, ciclonii mediteraneeni.

Temperatura aerului marchează o scădere, în medie, cu 4 – 6 ºC, faţă de ultima lună de toamnă.