Prof. Univ. Dr. Ștefan Sorin Aramă este de părere că omenirea se pregătește pentru ceva mult mai grav decât coronavirusul. Acesta este de părere că un tsunami ar putea lovi destul de curând.

”Omenirea se pregătește pentru furtuna perfecta: criză de mediu, defrișări, poluare, rezistență la antibiotice”. S-ar putea produse un tsunami care va afecta specia umană, a mai zis specialistul, citat de dcnews.ro.

Alexandru Rafila avertizează cu privire la antibiotice

În cadrul aceleiași conferințe a fost prezent și reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila. Acesta a vorbit despre consumul mare de antibiotice la nivel național, lucru care generează rezistență.

”S-a dezvoltat conceptul ‘One Health’, integrarea preocupărilor pentru controlul rezistenţei la antibiotice, pentru că ele afectează diverse sectoare, şi în următorii 30 de ani pot deveni principala ameninţare la adresa omului, iar impactul din punct de vedere economic va fi devastator, mult mai mare decât ceea ce ce se întâmplă acum cu noul coronavirus.

Suntem, practic, într-o luptă permanentă cu diverse microorganisme ca să putem să supravieţuim. Competiţia este dură şi fiecare ţară trebuie să fie pregătită în acest sens.

Ăsta este scopul proiectului, să dăm o mână de ajutor Ministerului Sănătăţii şi altor instituţii responsabile, astfel încât şi România să poată să aibă o reacţie rapidă şi eficientă la acest tip de ameninţări”, a zis profesorul Rafila.