In mod categoric, noul T310 are niste puncte in plus la capitolul design. Chiar daca la prima vedere pare un pic patratos, telefonul are o forma aparte. Cu dimensiuni de 104 x 49 x 19 mm si o greutate de 97 de grame, este un telefon relativ usor, care nu te deranjeaza atunci cand il pui in buzunarul de la pantaloni. In plus, este destul de solid, asa ca nu simti nevoia sa te porti cu el ca si cum ar fi un bibelou.
Este dotat cu un mic joystick care face extrem de usoara navigarea prin meniuri. Telefonul are si functii de organiser, precum alarma setabila dupa zi si ora, calculator si cronometru. La capitolul sunet, T310 are o sonerie capabila sa reproduca 32 de instrumente muzicale. Calitatea soneriilor polifonice este excelenta. Alte sonerii poti descarca de pe site-ul producatorului (www.sonyericsson.com). La aceeasi adresa poti gasi jocuri si imagini.
Optional, telefonul este dotat cu camera digitala. Pentru a face fotografii, camera trebuie conectata la telefon, ceea ce este destul de incomod. Aceasta insa este cel mai mic inconvenient, in conditiile in care memoria interna a camerei nu poate stoca decat 12 poze la o rezolutie de 640×480.
Din pacate, nici ecranul (101 x 80 pixeli) cu 256 de culori nu straluceste in privinta performantelor grafice. Din aceasta cauza au de suferit multe din aplicatiile multimedia cu care este dotat telefonul. De pilda, pentru a putea afisa pozele la calitatea optima, trebuie neaparat sa le transferi pe calculator. Aceeasi problema apare la noul joc Tony Hawk’s Pro Skater. Jocul este destul de incitant, insa personajul din imagine este mult prea mic ca sa-ti dai seama ce acrobatie a facut. In rest display-ul ofera excelente conditii de vizibilitate si atunci cand se afla in lumina soarelui.
Un lucru care le-a scapat celor de la Sony Ericsson este functionalitatea screen saver-ului: atunci cand este activat, nu poti sa vezi daca ai primit un mesaj sau ai un apel ratat, fiind necesara deblocarea telefonului.
Autonomia bateriei depinde, ca la orice telefon, de mai multi factori, cum ar fi semnalul retelei si diversele setari facute. In mod normal, T310 rezista cinci-sase zile in regim stand-by si cinci ore pentru convorbiri. Timpul de incarcare a bateriei este de doua ore.
Una peste alta, telefonul este destul de reusit, existand insa destul loc pentru imbunatatiri, mai ales in ceea ce priveste display-ul.

Sony Ericsson T310 – caracteristici tehnice

· Dimensiuni: 104 x 49 x 19 mm si 97 de grame
· Ecran color (101 x 80 pixeli, 256 de culori)
· Alte proprietati: tonuri polifonice, MMS (mesagerie multimedia), alerta prin vibratii, memorarea vocii, compatibil cu GPRS si WAP 2.0, agenda de telefon cu imagini
· Accesoriu optional: camera foto digitala (memoria interna de 12 poze la o rezolutie
de 640×480)
· Modele concurente: Nokia 3510i si Siemens M55
· Pret cu camera: 275 de euro (TVA inclus)