Andrei George Petraru (foto mijloc), student la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, este beneficiarul unei burse acordate în premieră de Google studenţilor cu dizabilităţi, informează Google, într-un post publicat pe blogul său.

Bursele au fost acordate de Google pentru anul academic 2010-2011, beneficiarii lor urmând să fie invitaţi, în luna iunie, la Googleplex, în Zurich.

În afară de Andrei George Petraru, burse de la Google au mai primit: Conrad Hochberg (Universitatea Tehnică din Munchen – Germania), Dave Todd (Universitatea Ulster, Irlanda de Nord), Fabio De Dominicis (Universitatea Naples Federico II, Italia), Igor Gonopolshi (Universitatea Ben Gurion, Israel), Jordi Sanchez-Riera (INRIA Grenoble Rhône-Alpes, Franţa) şi Wanda Diaz-Merced (Universitatea Glasgow, Scoţia).

Google a acordat anul acesta pentru prima dată burse pentru studenţii cu dizabilităţi. Aceste burse recunosc contribuţiile ştiinţifice ale studenţilor respectivi, care urmează o pregătire universitară în domeniul computerelor la universităţi din Uniunea Europeană, Elveţia sau Israel.

SURSA: Mediafax