Un pachet de acţiuni reprezentând aproape 22% din capitalul retailerului IT, electronice şi de electrocasnice Flamingo International (FLA) a fost vândut la Bursa de Valori Bucureşti, printr-o tranzacţie specială, pentru 5,1 milioane lei (aproape 1,2 milioane euro).

Volumul de acţiuni tranzacţionat este foarte apropiat de titlurile pe care le controlează fondul de investiţii QVT Fund, respectiv 21,96% din capitalul social.

Tranzacţia specială a fost realizată la ora 15:34, când au fost transferate 171,1 milioane de acţiuni, la 0,03 lei, preţ similar cu ultima cotaţie de vineri.

Pe piaţa principală, acţiunile Flamingo erau tranzacţionate la ora menţionată la 0,0308 lei, preţ cu 2,67% peste referinţă, iar operaţiunile însumau 147.000 de lei.

QVT Fund a cerut, în luna iulie, dizolvarea Flamigo, însă solicitarea a fost respinsă în august de ceilalţi acţionari ai companiei. Acţionarii au aprobat atunci lansarea unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de cel mult 29 milioane lei, pentru susţinerea activităţii companiei. Obligaţiunile ar putea să fie convertite în acţiuni, la scadenţă, la cererea posesorului. QVT Fund a atacat ulterior deciziile AGA în instanţă.

Cel mai mare acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, acesta controlând 25,19% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăsesc omul de afaceri Dan Adamescu, care deţine indirect 17,5% din titluri, Alexandru Ion Ţiriac (5,12%) şi Flanco Holding, cu mai puţin de 5% din capital.

Flamingo are un capital social de 77,9 milioane lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

SURSA: Mediafax