Nicolae Matei a înregistrat două solicitări la Curtea de Apel Constanţa, una în care cere suspendarea OG 14, iar în a doua anularea acesteia, dar şi o solicitare la Curtea de Apel Bucureşti, în care cere suspendarea executării actului administrativ, scrie Mediafax.

Toate cele trei solicitări au fost înregistrate în ultimele două zile, Matei susţinând că OUG 14 a fost adoptată cu încălcarea Constituţiei.

Nicolae Matei a fost condamnat definitiv, în luna februarie 2016, la un an şi şase luni de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită. În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că, în perioada iunie – octombrie 2012, Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012. Matei a fost eliberat condiţionat după numai cinci luni de închisoare.