Reuters relatează o situație fără precedent care s-a produs la o clinică din Austria. Potrivit sursei citate, un pacient a rămas fără un picior, după ce medicii i-au amputat membrul greșit.

Această eroare s-a produs la Clinica Freistadt, una foarte cunoscută din Austria. În acest context, reprezentanții spitalului au declarat că la baza acestei „greşeli tragice” stă o eroare umană, precizează sursa citată.

Se pare că pacientul suferea de mai multe boli, care i-au afectat picioarele. În final, acesta a ajuns în punctul în care piciorul stâng a necesitat amputarea. Clinica unde s-a produs tragedia se declară șocată de cele întâmplate, în contextul standardelor pe care le are.

„Suntem profund şocaţi de faptul că marţi, 18 mai, în pofida standardelor de asigurare a calităţii, piciorul greşit al unui bărbat de 82 de ani … a fost amputat”, a transmis clinica.

Eroarea medicală care i-a distrus viața unui pacient 

Sursa citată a mai adăugat că greşeala a fost observată prima dată joi dimineaţă, când bărbatului i s-a schimbat bandajul. Totodată, potrivit anunțului făcut de clinică, eroarea s-ar fi produs cu puţin timp înainte de operaţie.

Mai exact, înainte de intervenția chirurgicală, piciorul bărbatului care urma să fie amputat, a fost marcat greșit, motiv pentru care doctorii au efectuat operația.

”Din păcate, greşeala prin care piciorul drept a fost amputat în loc de cel stâng, a avut loc ca urmare a unei serii de circumstanţe nefericite”, a mai transmis clinica, adăugând că investighează ce s-a întâmplat şi îşi va revizui standardele.

În urma întâmplării nefericite, pacientului în cauză i s-a oferit asistență psihologică. Totodată, acesta urmează să fie supus unei noi operaţii pentru a-i fi amputat piciorul stâng.

Clinica a mai informat că noua operație va avea loc în curând, neprecizând însă ce se va întâmpla cu celălalt picior amputat al bărbatului și dacă clinica va suporta sau nu costuri în acest sens.

”Operaţia este planificată în scurt timp”, au transmis reprezentanții clinicii.