Vodafone România furnizează cele mai bune viteze de date 4G din Europa, cu o medie de 36 Mbps, potrivit unui studiu extins, publicat astăzi de catre OpenSignal. Informatia din raport are ca sursa 325.221 utilizatori globali ai serviciilor 4G, care au contribuit cu date în perioada iunie-august 2015. Este vorba de utilizatorii de  smartphone-uri cu sistem de operare Android care au instalată aplicaţia OpenSIgnal. Utilizatorii de telefoane cu sistem de operare iOS nu au fost incluşi în studiu.

România se află pe locul trei la nivel global şi primul în Europa în clasamentul ţărilor cu cea mai rapidă viteză medie de descărcare a datelor în reţele LTE, însă nu stă la fel de bine la acoperirea cu semnal 4G, situându-se pe locul 38 în topul global.

La acoperirea LTE, operatorii telecom din România se situează pe poziţiile 102 (Orange – 58%) şi 110 (Vodafone – 55%) în topul global al reţelelor telecom.

În primele 6 luni ale anului, Netograf.ro, aplicația pentru testarea și monitorizarea calității serviciului de internet, arată că operatorii de internet mobil le-au oferit utilizatorilor următoarele viteze medii reale de download: Orange România – 34,15 Mbps indoor și 52,81 Mbps outdoor,  RCS & RDS – 2,71 Mbps indoor și 2,66 Mbps outdoor, Telekom România Mobile Communications – 9,62 Mbps indoor și 9,18 Mbps outdoor, Vodafone România – 16,94 Mbps indoor și 27,80 Mbps outdoor.

Netograf.ro a fost conceput de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor de internet din România un instrument independent, obiectiv și gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care îl plătesc.

SURSA: opensignal.com