Conform testelor efectuate pe netograf.ro,în semestrul I 2018 utilizatorii români au experimentat viteze de download date internet fix în creștere cu aproximativ 14%la nivel național și viteze de download date internet mobil mai mari cu aproximativ 16%, față de semestrul II 2017.

Operatorul telecom din țara noastră care oferă cea mai mare viteză la internet este Orange. Viteza medie la Orange a fost de 31,31 Mbps, la Vodafone a fost de 24,39 Mbps, la Telekom 21,10 Mbps, iar la RCS&RDS de 11,16 Mbps. 

Prin intermediul Netograf.ro au fost efectuate,în primul semestru al anului 2018,peste 177.000 de teste validate (cu 30% mai multe decât în ultimele șase luni ale anului 2017).Vitezele medii de transfer la internet mobil au fost generate pe baza a 29.167 de teste validate pentru toți furnizorii de internet mobil.

Netograf.rotestează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final și un server de test conectat la nodurile naționale publice de tip internet interexchange. 

Cum se utilizează Netograf.ro

Netograf.ro este ușor de utilizat și oferă rezultate imediate și corecte. Este suficient ca utilizatorii să selecteze din aplicație tipul de ofertă de care beneficiază și să aleagă modalitatea de acces, wireless sau fir în cazul internetului fix și indoor sau outdoor pentru internetul mobil. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obținute pot fi analizate și comparate în contextul statisticilor publicate semestrial și anual.