Astfel, potrivit statisticilor oficiale, în 2013, un numar de 31.304 români au obținut vize temporare, cu o rată de refuz de 11,5%. Cu un an înainte, adică în 2012, rata de refuz a fost de 17%, iar în 2011, de 22,4%. În ceea ce privește prezența românilor ca investitori în Statele Unite, dacă în 2009 numai 11 români reușiseră să obțină astfel de vize (E-2), în 2013, numărul acestora a fost de trei ori mai mare.

Pentru viza de investitor E-2 este necesar, pe lângă o investiție minimă situată între 100.000 si 150.000 de dolari, și un plan bun de afaceri valabil pe 5 ani. În acest context, cererea tot mai mare de servicii specializate în emigrarea în SUA determină firma americană Bocancea Law Group să-și extindă biroul din  București. Așa că, pe fondul creșterii interesului românilor pentru emigrare, dar și pentru înființarea de afaceri în SUA, firma specializată în probleme de emigrare în SUA și obținere de vize temporare își extinde biroul din București, în cadrul JW Marriott.

“Legile americane ce țin de obținerea vizelor temporare sau permanente sunt complexe în comparație cu legile oricărei alte țări și necesită în mare parte ajutorul unui specialist în domeniu. Peste 15.000 de avocați din SUA aleg să se specializeze pe această nișă. În acest domeniu nu este vorba doar despre obținerea unei vize, ci și despre capacitatea de a completa cu alte prevederi legale ce țin de condițiile de intrare și de ședere pe teritoriul american”, a spus Ruslan Bocancea, Managing Partner al Bocancea Law Group.