La începutul anului trecut, compania arătase deja că poate oferi viteze de transfer de date de până la 400 Gbps, însă investiţiile în cercetare şi inovaţii i-au permis să dubleze această viteză.

Această reuşită este rezultatul investiţiilor companiei în cercetare şi inovaţii din domeniul soluţiilor de fibră optică, investiţii realizate în parteneriat cu Sant’Anna School of Advanced Studies şi CNIT, consorţiul naţional de telecomunicaţii din Italia. La începutul anului 2011, Ericsson a demonstrat cu succes că poate susţine transfer de date la viteze de până la 400 Gbps şi, recent, a implementat această tehnologie în cadrul unui experiment în teren folosind reţeaua existentă a Telefonica din Spania.

„Acest tip de inovaţie este esenţial pentru o societate permanent conectată care cere un plus de conectivitate şi viteze tot mai mari de navigare pe Internet. Transferul de date realizat la 1 Tbps reprezintă un punct de reper pentru tehnologia de fibră optică şi valorifică în mod interesant tehnologia radio Ericsson. Compania noastră poate să combine experienţa în domeniul staţiilor de bază radio cu nevoile de transfer existente pentru a pune la dispoziţia clienţilor o soluţie end-to-end pe care să se poată baza”, a declarat Phil Winterbottom, Head of Optical & Metro Product Management în cadrul Ericsson.

OFC/NFOEC este cea mai mare conferinţă şi spaţiu de expoziţie globală pentru comunicaţii prin fibră optică şi specialişti în reţelistică.