Doi copii abandonați de părinți au fost agresati sexual și ținuți ostatici, suspectul de aceste atrocități fiind un bărbat de 52 de ani. Copii ar fi fost găsiţi de pedofil – unul în sectorul 2 din București, iar celălalt pe raza județului Călărași.

Se pare că ambii copii aveau probleme de comportament și nu era prima dată când fugeau de la centrul de plasament, respectiv familia de plasament.

”Ambii copii au fost găsiți pe raza județului Călărași. Unul dintre ei se afla într-un centru de primire în regim de urgență și era fugit din acest centru cu aproximativ o lună de zile în urmă. Fuga lui a fost sesizată imediat, așa cum prevăd procedurile. Este vorba despre minorul de 13 ani.

Până la acest moment poliția a desfășurat căutările, iar în cursul zilei de ieri ne-au adus la cunoștință că au identificat minorul pe raza județului Călărași. Acest minor a mai fugit și în alte dăți. S-a întors și singur, dar în alte situații, poliția a adus copilul înapoi. El mergea la școală, dar nu cum merg copiii obișnuiți. E un copil cu probleme. Băiatul a fost abandonat la vârsta de trei ani. Copilul era consiliat psihologic.

Minorul de 16 ani era în cadrul unei familii de plasament și el avea tipul acesta de comportament problematic. El nu avea o perioadă îndelungată de când a dispărut. Poliția fusese sesizată. El mai pleca de la familie. În cazul lui, poliția l-a adus acasă. De asemenea, a fost dus la consiliere psihologică. El dispărea în jurul casei, tot pe undeva prin Sectorul 2”, a spus Alina Popa, director adjunct Protecția Copilului, citată de Antena 3.

Vecinii pedofilului din Călărași au făcut mărturii incredibile despre comportamentul bărbatului.

”De când a venit la noi în sat, de când a cumpărat locul de casă sau ce a cumpărat, umbla numai cu copii mici, așa mare cum era el. Umbla cu ei în cârd. Avea și șase și șapte. Nimeni nu îl întreba ce face cu acești copii. Erau copii fără mamă, fără tată, el îi ținea de milă. Cine știe ce făcea noaptea sau ziua cu ei”, a spus una dintre vecine.