A fost cutremur lângă Napoli

Este din nou panică în rândul populației din Napoli și împrejurimi. Luni seară, un nou cutremur cu magnitudinea 4 a lovit regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree. A fost o nouă alertă după o serie de cutremure similare în ultimele zile, notează AFP.

Nu au fost raportate victime și nici pagube. Seismul s-a produs la scurt timp după ora 22.00 (20.00 GMT). Populația este îngrozită după ce specialiștii au avertizat că „este posibil să se producă mişcări telurice cu o intensitate mai mare”. Sursa mai informează că localnici au ieşit în număr mare pe străzi.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de aproximativ 3 km între oraşele de coastă Napoli şi Pozzuoli.

Regiunea vulcanului Câmpiile Flegree, intrat în erupţie ultima dată în 1538. Acesta ar pune în pericol o jumătate de milion de locuitori în cazul unei erupţii, a fost în ultimele zile scena unei succesiuni de cutremure cu magnitudine scăzută.

A mai fost un seism și miercurea trecută

Miercurea trecută, un alt cutremur cu magnitudinea 4,2, cel mai puternic din ultimii 40 de ani în această zonă, a fost semnalat în mod deosebit, iar directorul INGV, Mauro Di Vito, a apreciat că este „.

Activitatea seismică de pe Campi Flegrei, o constelație de cratere vulcanice antice, s-a intensificat în ultimul an. Mai ales în ultimele luni, cu peste 80 de evenimente seismice care s-au produs la primele ore ale dimineții de miercuri. Cel mai mare fiind un cutremur a fost cel cu magnitudinea de 4,2 grade, scrie The Guardian.

„Având în vedere că activitatea seismică a crescut doar în ultimele luni, în acest moment nu vedem un sfârșit”, a declarat Carlo Doglioni, președintele Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia (INGV).

Doglioni a spus că cel mai bun scenariu ar fi ca activitatea să se încheie, așa cum s-a întâmplat după o lungă perioadă de neliniște la începutul anilor 1980, în timp ce cel mai rău ar fi o erupție asemănătoare cu ultima din 1538, care a creat o serie de mici dealuri și cratere.

„Monitorizăm situația, dar nu știm cum va evolua”, a spus el. „În cazul unei erupții, nu știm când sau unde s-ar putea întâmpla. Oricât de mică ar fi, ar provoca tulburări sociale”.