”Cunoaștem piața locală de mai bine de zece ani. Românii sunt mari amatori de pui (În România, consumul de pui este cu 50% mai mare decât în Germania n.red) și este suficient loc de expansiune”, a declarat Ali Capa, partener Wienerwald România. Potrivit acestuia, în următorul an vor fi inagurate alte nouă magazine din care cinci-șase în București.
”Următorul pe care  îl vom deschide va fi în zona Floreasca pentru a acoperi Nordul Capitalei, următoarele fiind poziționate mai central pentru a deservi restul Bucureștiului”, a declarat Ali Capa. Potrivit oficialului companiei, principalii competitori sunt rețelele KFC și cele de rotiserie.
Planurile de dezvoltare în România, pentru care cei de la Victorian au alocat trei milioane de euro, includ expansiunea în orașele cu peste 100.000 de locuitori și un număr de 30 de restaurante. În afara capitalei, primele unități deschise vor fi la Sibiu, Cluj-Napoca și Constanța.
Victorian SRL este master francizor pentru România, însă într-un an – doi, compania va încerca să obțină franciza Wienerwald și pentru țările din jur, cu precădere Bulgaria. Până una alta pregătesc de expansiune și prin acrodarea francizei unor parteneri români.
”Cei care sunt interesați de acest concept de restaurante vor putea achiziționa franciza contra sumei de 150.000-250.000 de euro, încă nu am stabilit suma exactă”, a declarat pentru Capital managerul, adăugând că se află deja în negocieri cu doi potențiali cumpărători.
Potrivit calculelor făcute de Ali Capa, businessul Wienerwald ar trebui să genereze anual o cifră de afaceri de cinci milioane de euro. ”Ne așteptăm ca valoarea comenzii medie să fie de 23-30 de lei pentru cei care vin la restaurant și cu 30% mai mare pentru comenzile cu livrare la domiciliu”, spune acesta.
Aceleași calcule arată că recuperarea investiției (cele trei milioane de euro alocate pentru România) se va face în doi ani și jumătate, maximum trei.
Wienerwald deține 35 de restaurante în Germania și alte 33 în Turcia. Cifra de afaceri cumulată a fost de 47 de milioane de euro.