Din surse apropiate Partidului Neamul Românesc, partid neparlamentar fondat de fostul deputat PSD Ninel Peia, am aflat că această formațiune politică îl va lansa în cursa pentru fotoliul de primar general pe generalul Mircea Chelaru.

Chelaru, vicepreședinte al PNR, a devenit, în anul 2000, doctor în Științe militare. Pe rând, Chelaru a fost comandant de batalion la Regimentul 30 Gardă (1976-1978), director al Diviziunii III de contraspionaj (cu atribuții în supravegherea activităților iredentiste), comandant al Corpului 10 Armată „Ștefan cel Mare” din Iași (1997-2000). General de divizie, Mircea Chelaru a fost numit la data de 15 februarie 2000 în funcția de șef al Marelui Stat Major al Armatei Române și, începând cu data de 25 octombrie 2000, a fost înaintat la gradul de general de corp de armată (cu 3 stele).

Pe de altă parte, același surse spun și că președintele fondator al PNR va candida la funcția de Președinte al Consiliului Județean Ilfov. În cadul acestui consiliu, Peia a activat ani de zile, mereu fiind creditat cu circa 70% din voturi. Peia s-a făcut remarcat printr-o poziție dură vizavi de afacerile Big Pharma în România, poziție pentru care Liviu Dragnea, pe când era președinte al PSD, l-a exclus din rândurile social-democraților.

Sloganul generalului Chelaru în lupta pentru Primăria Capitalei va fi ”Un primar cu adevărat GENERAL”, aluzie evidentă la cariera militară a candidatului PNR. Aceleași surse ne-au mai spus că lansarea în cursă a lui Chelaru va fi făcută publică în cel mult o săptămână.