Programul de guvernare gândit de Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și compania și asumat de întreg PSD în campania electorală conține cel puțin o exagerare majoră. O spune chiar ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Celebrele spitale regionale, care au funcționat nu doar ca momeală de campanie, dar și ca motiv de a arăta cu degetul Uniunea Europeană care acordă fonduri scumpe, nu se fac în niciun caz atunci când a promis inițial PSD.

”Ai noștri consultanți, consultanții Băncii Europene de Investiții, spun 2024, eu spun că e un termen optimist. Vorbim despre finanțare, despre posibilitatea fazării, tocmai pentru că avem niște proceduri foarte lungi – nu numai noi, și cei de la Comisia Europeană. Până la urmă, sunt niște termene de care trebuie să ținem cont. Este vorba de 400 de milioane de euro, noi avem 50 de milioane de euro de la Comisia Europeană în acest moment. Încercăm, am aprobat în Guvern un memorandum în care cerem prelungirea, practic etapizarea construcției, lucru care, poate, e cel mai aproape de realitate. Asta avem în acest moment, nu am putut avea mai multă finanțare. Dacă putem obține bani mai mulți, de ce să n-o facem, pentru că n-o să începem construcția mai devreme de 2020 – 2021. De ce să nu profităm de a doua etapă de finanțare?”, a spus Pintea, la Digi 24.

În campania electorală, PSD a promis că România va avea 8 mari spitale regionale cel târziu până la finalul lui 2020.