Este vorba despre cunoscutul afacerist Ioan Niculae. După mai multe încercări, Comisia de Eliberări Condiționate a Penitenciarului Rahova a dat undă verde pentru eliberarea acestuia din închisoare. Dacă va fi eliberat, Ioan Niculae îi va lua faţa lui Dragnea. Iese din puşcărie în timp record, la două luni după ce fusese condamnat.

De menționat este faptul că cazul acestuia a fost recent discutat de Comisia Specială a Penitenciarului Rahova, aceeași Comisie care a dat undă verde și în cazul lui Liviu Dragnea.

În acest context, surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că următorul pas va fi ca Niculae să obțină o decizie finală în instanță.

În ceea ce privește pedeapsa sa, milionarul a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat. Aceste explicații vin chiar din partea avocatului său, Adrian Georgescu, pentru G4Media.ro.

Câți ani a petrecut Ioan Niculae în spatele gratiilor

Mai exact, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

Amintim faptul că, de când a fost închis și până în prezent, Niculae a încercat de patru ori să obțină eliberarea mai devreme, însă de fiecare dată nu a avut noroc.

În prezent, însă, Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției, lucru care este destul de important într-o astfel de decizie.

De menționat este faptul că omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. Pe lângă anii pe care i-a avut de petrecut în spatele gratiilor, instanța i-a mai interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.