Liviu Dragnea va face Paștele acasă!? Există șanse mari ca el să fie eliberat condiționat marți, când se va prezenta în fața instanței.

Trebuie precizat faptul că Liviu Dragnea va cere la Curtea de Apel București ca zilele în care nu i s-a permis sa muncească în penitenciar să îi fie recunoscute ca zile de lucru.

Liviu Dragnea va face Paștele acasă!?

Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, a primit aviz favorabil din partea comisiei din penitenciar pentru eliberare condiţionată. Comisia Penitenciarului Rahova au decis că Dragnea este reabilitat.

Astfel, săptămâna viitoare, Liviu Dragnea se va prezenta în faţa instanţei de judecată cu cererea de eliberare condiţionată.

Liviu Dragnea a executat deja doi ani din cei trei ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, potrivit antena3.ro.

Se întoarce în PSD?

Trebuie precizat faptul că Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că Dragnea se poate întoarce oricând în partid, după eliberare.

Vasile Dîncu a răspuns că orice membru de partid care și-a ispășit pedeapsa se poate întoarce. El subliniază că nu a existat o tradiție în cadrul PSD de a-și aduce înapoi foștii președinți.

“Din punctul meu de vedere, orice membru de partid care a fost reabilitat, și-a ispășit pedeapsa, are dreptul să își revendice un loc în partid.

Nu a existat o tradiție în cadrul PSD-ului de a-și aduce înapoi foștii președinți. Mai degrabă i-a dat afară din partid sau s-au autoexclus”, a spus Vasile Dîncu.

Președintele Consiliului Național al PSD a mai spus că întoarcerea lui Dragnea în partid depinde și de modul în care și-a câștigat respectul ca lider de partid.

”Este o problemă care ține, până la urmă și de modul în care liderul de partid a știut să își construiască echipa și și-a respectat și i-a respectat el pe ceilalți din partid.

”Îi păstrează un anumit respect”

Liviu Dragnea a avut numai unanimitate sau aproape tot timpul a avut unanimitate în Biroul Permanent Național sau cum se numea în diferite faze. Eu cred că cei pe care el i-a crescut în partid și i-a promovat, îi păstrează un anumit respect. Dacă nu îi păstrează niciun fel de respect, atunci înseamnă că el nu se va putea întoarce.

Dar eu cred că ține, până la urmă, și de modul în care partidul și-a cultivat liderul și liderul și-a cultivat de asemenea echipa lui proximă prin care a condus partidul”, a spus președintele Consiliului Național al PSD.

Sursă foto: INQUAM Photos, Bogdan Dănescu