Tănase Stamule, critici dure la adresa măsurilor fiscale pentru care Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea

Un milion de locuri de muncă din România, în pericol?! Liberalul Tănase Stamule, Decan al Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE, atrage atenția că măsurile fiscale ale Guvernului Ciolacu pun în pericol afaceriștii din țara noastră.

Ȋn plus, se generează un risc mare pentru nu mai puțin de un milion de locuri de muncă prin aceste măsuri.

El acuză că „o serie de consilieri neocomuniști” au capturat urechea lui Marcel Ciolacu. Acum, măsurile fiscale plănuite de Executiv vor pune o mare frână investițiilor în România. Mai mult, le va fi arătat „cartonașul galben” tuturor afaceriștilor care încearcă să dezvolte România.

Impozitarea masivă a companiilor va avea un efect devastator în economie, subliniază Tănase Stamule. Reprezentantul PNL vorbește despre o adevărată ură împotriva marelui capital.

Rezultatul final pentru PSD? Tănase Stamule atrage atenția că social-democrații ar putea fi taxați serios de electorat pentru aceste măsuri. Ei ar putea primi „cartonașul roșu” la alegerile ce vor avea loc în 2024.

„Pachetul Ciolacu”, considerat o pseudoinovație fiscală de sorginte neocomunistă

„Din păcate, renumele PSD de partid cu care se poate discuta aplicat pe teme economice, este distrus de o serie de consilieri neocomuniști care au capturat urechea premierului.

Deglobalizarea, refacerea lanțurilor de aprovizionare globală și războiul din Ucraina au făcut din România o destinație preferată pentru investiții.

Din păcate, pachetul Ciolacu pune frână acestor inițiative ale investitorilor și arată cartonașul galben tuturor celor ce vor să dezvolte România.

Din păcate, efectele impozitării otova a companiilor, doar pentru a răspunde urii împotriva marelui capital, se vor manifesta foarte rapid negativ în economie.

E foarte posibil, ca peste un an, arhitecții pachetului Ciolacu, o pseudoinovație fiscală de sorginte neocomunistă, să primească un cartonaș roșu de la electorat”, este mesajul lui Tănase Stamule.

Adrian Porumboiu, mesaj pentru Marcel Ciolacu: Lasă sectorul privat să trăiască!

Despre măsurile fiscale a vorbit recent în termeni și afaceristul Adrian Porumboiu.

„Prima dată, am fost încântat când văzut că, după Marghiloman, a apărut un prim-ministru din Buzău. Mă refer la domnul Ciolacu. Numai că Marghiloman era capitalist şi ştia ce trebuie să facă.

Acum, domnul prim-ministru face pe croitoraşul cel viteaz: taie, taie, taie! Taie de unde trebuie, dar lasă sectorul privat să trăiască!

Au dat o Hotărâre de Guvern (ordonanţă de urgenţă – n.r.), care era valabilă până în 2028, referitoare la anumite facilităţi: pentru construcţii, agricultură şi industrie alimentară. Nu plăteau CASS. Se stabilizase cât de cât relaţia cu forţa de muncă, pentru că foarte mulţi pleacă afară.

Dacă un angajat avea 5.000 de lei brut, lua 4.000 de lei în mână. Dacă avea 6.000 de lei brut, lua spre 5.000 net. Pe salariat nu-l interesează cât îi dai brut, el vrea să vadă ce are în mână, să cumpere ce are de cumpărat.

Vor pleca iar. Nu poţi să spui după un an de zile că venim şi modificăm pentru că bugetul e găurit. Dar cine l-a găurit? L-au găurit firmele private? L-au găurit tot ei, pentru că nu au luat măsurile care se impun”, a afirmat Adrian Porumboiu, invitat la emisiunea „Insider politic” de la Prima TV.